NASA ser vindskjærende banyan

Anonim

NASAs Terrasatellitt fanget et infrarødt bilde av Typhoon Banyan som viste at de sterkeste stormene ble presset nordøst for sentrum fra vindskjær.

Et infrarødt bilde tatt 16. august klokka 6:25 EDT (1025 UTC), fra Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer eller MODIS-instrumentet ombord på NASAs Terra-satellitt, viste skyens topptemperaturer av svekkingsstorm. Sterkeste tordenvær med skyetoppene så høye i troposfæren de var så kalde som minus 70 grader Fahrenheit (minus 56, 6 grader Celsius). Disse stormene ble blåst til nordøst for senteret som et resultat av sørvestlig vindskjær.

Det fasjonable typhoon-advarselssenteret oppdaget at infrarød satellittbilder viste at "kompakt sentral konveksjon har økt igjen, litt forsterket, og gjenvunnet øyeblikkelig et pinholeøye selv når det fortsetter å bli skjæret nordøst for lavt sirkulasjonssenter."

16. august klokken 11.00 EDT (1500 UTC) registrerte Joint Typhoon Warning Center at Banyans maksimale vedvarende vind hadde gått ned til 75 mph (65 knots / 120 kph), og det var svekkelse. Den befant seg rundt 981 sømil nord for Wake Island, nær 36, 9 grader nordlig bredde og 169, 5 grader østlig lengdegrad. Banyan flyttet til nordøst på en rask 37 mph (32 knop / 59 km / t).

Miljøanalyse indikerer et stadig ugunstigere miljø med moderat vertikal vindskjær og fallende sjøoverflatetemperaturer. Den kombinasjonen som Banyan sporer lenger nordpå vil ødelegge systemet.

menu
menu